Αρχική>ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ>Επεμβάσεις στόματος υπο καταστολή (ΜΕΘΗ)

Επεμβάσεις στόματος υπο καταστολή (ΜΕΘΗ)

 Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία ασθενών που για λόγους υγείας δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν ακόμα και σε απλές χειρουργικές επεμβάσεις υπο τοπική αναισθησία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ασθενείς με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, ασθενείς που λαμβάνουν κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή που δεν τους επιτρέπει το παραμικρό stress, ασθενείς ΑΜΕΑ  ή ασθενείς με έντονο το αντανακλαστικό του εμέτου.

Επίσης, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, κατά τα άλλα υγιείς, οι οποίοι πάσχουν απο μια ιδιαίτερη φοβία προς τον οδοντίατρο ή τον γναθοχειρουργό και δεν ανέχονται οποιαδήποτε παρέμβαση στο στόμα τους.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες των ασθενών υπάρχει η λύση της ενδοφλέβιας καταστολής (μέθη). Πρόκειται για μια διαδικασια κατά την οποία ο ασθενής με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων και χωρίς να λαμβάνει γενική ανααισθησία, δεν έχει συνείδηση κατά την επέμβαση και για όση ώρα χρειαστεί, δεν αισθάνεται τον παραμικρό πόνο και μετά το πέρας της διαδικασίας δεν έχει καμία ανάμνηση απο αυτό. Πρόκειται για ασφαλέστατη μέθοδο που εκτελείται απο εξειδικευμένους αναισθησιολόγους σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά χωρίς την ανάγκη νοσηλείας ή παραμονής στο νοσοκομείο.